3 Haziran 2012 Pazar

ÇİĞ KÖFTE


Bakarken bile ağzım sulanıyor :))



Malzemeler:
  1. 500 gr çiğ köftelik sinirsiz kıyma
  2. 1 kg çiğ köftelik bulgur
  3. 1 adet kurusoğan(çok ince kıyılmış)
  4. 3 çay kaşığı tuz
  5. istenilen miktarda pul biber ve isot
  6. yarımşar tatlı kaşığı biber ve domates salçası
  7. 2 dal taze soğan(ince kıyılmış)
  8. 6-7 dal maydonoz(ince kıyılmış
Yapılışı:

            Çiğ köfte tepsisine bulgur, tuz, salça ve kuru soğan alınır ve yaklaşık 10 dakika yoğrulur. Kıyma ilave edilir ve iyice yoğrulur. Arada 2-3 yemek kaşığı su serpilerek bulgurun çıtırlığı gidene dek yoğrulur. Toplam su 1 veya 1 buçuk su bardağını geçmemeli. Yoğurma işlemi 45 dakika sürecektir. Daha uzun süre olursa pek iyi olmuyor. Son olarak taze soğan ve maydonoz ilave edilir ve parmakların izi çıkacak şekilde sıkılır. Nar ekşisi ve limon sıkılarak, marul yatağında ve ayran ile servis edilir. Afiyet olsun.



Not: Yapıldığı gün tüketilmelidir. Benim gibi çok sevip de ertesi gün de yemek için saklarsanız rahatsızlanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder