3 Haziran 2012 Pazar

Atom Pasta


Malzemeler:
Kek için:
  • 6 adet doğranmış kuru incir
  • 6 adet doğranmış kuru kayısı
  • 1 avuç çekirdeksiz kuru üzüm
  • 1 avuç doğranmış ceviz
  • 3 yumurta
  • 3 kaşık şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
Kreması için:
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 litre süt
  • 1 yemek kaşığı margarin
  •  1 paket kremşanti
Islamak için:
  • 2 bardak su
  • 1,5 yemek kaşığı nescafe
  • 2 yemek kaşığı şeker
                                                             
Yapılışı:
           3 yumurta ve 3 kaşık şekeri köpürünceye kadar çırp. İçine kabartma tozunu ilave et ve tekrar çırp. Ardından unu ilave edip çırmaya devam et. Son olarak kuru meyveleri ilave et ve karıştırıp yağlanmış tepsiye dök; 180 derece fırında keki pişir. Soğut.
          Un, nişasta ve şekeri karıştırıp üzerine sütü ilave et. Koyulaşıncaya kadar ocakta sürekli karıştırarak pişir. Üzeri göz göz olunca ocaktan indir ve margarini katarak çırp. Ardından kremşantiyi ekleyip çırp.
         Islatma urubu için malzemeleri karıştırıp, şeker eriyene dek ısıt ve soğut.
         Soğuyan keki hazırlanan şurup ile ıslat ve ardından kremayı keke yay. Buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder