23 Şubat 2015 Pazartesi

Elmadağı Kurabiyesi :)

 Oğlumun beslenme çantasına hep hazır kurabiye ve kek koyuyordum uzun süredir. Evde yaptıklarımı nedense yemez, aynısını para vererek alsak bayıla bayıla tüketir. Neyse geçen akşam elmalı kurabiyeyi sevdiğinden bu tarifi bir deneyeyim dedim ve elmalı kurabiyede tarifim bu olacak her zaman kesinlikkkleeeee. Şekillerini oğlum dağa benzettiği için o anda adını koyverdi: Elmadağı Kurabiyesi :) İşte buyrun tarifi:
Malzemeler:

  • 150 gr margarin
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • yeteri kadar un (3 buçuk- 4 su bardağı kadar)
İçi İçin:

  • 2-3 elma 
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2-3 yemek kaşığı şeker
Yapılışı:
Öncelikle içini hazırlıyoruz. Bunun için marifetli hanımlar bilirler ama ben minik kızıma (şu anda 4,5 aylık) ilerde faydalanabilsin diye açık açık yazayım:Elmaları soyup rendeliyoruz ve tavaya alıp tarçın ve şekerini de ekleyip suyunu çekinceye kadar kavuruyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Hamuru için un hariç tüm malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz. Unu azar azar ekleyip kurabiye hamuru kıvamını aldırıyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp; limon sıkacağının üst aparatının içine hamuru içli köfte yapar gibi yerleştiriyoruz ve içine elmalı harcı koyup kapatıyoruz. Tepsiye deniz kenarında kule yaptığımız gibi ters çevirip çıkarıyoruz minik dağlarımızı. Bu arada kalıbın içine temiz poşeti geçirip yapmakta yarar var. 
Hazırlanan kurabiyeleri önceden 175 derecede ısıtılmış fırında üzerleri çok hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. kurabiyeler soğuyunca üzerlerine pudra şekeri serpiyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder