2 Nisan 2013 Salı

Muhallebili Çıtır Kadayıf

Bugün canım eşime bir süpriz yapayım dedim ve daha önce deneyip de beğendiğim bir lezzeti yaptım: Muhallebili Çıtır Kadayıf... Hemen tadtırmak adına çok soğumasını beklemeden hafif ılıkken servis yaptım, ama siz mutlaka soğumasını bekleyin, 3 saat beklediğinde lezzeti daha güzel oluyor.

Malzeme Listesi:
500 gr. çiğ kadayıf
7 yemek kaşığı toz şeker
125 gr (yarım paket) margarin
1 su bardağı irili ufaklı kıyılmış ceviz içi
Muhallebisi için;
1 lt süt
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kremşanti
Yapılışı:
Önce muhallebisi için kremşanti ve vanilya hariç diğer tüm malzemeleri karıştırıp, pişirelim. Muhallebi soğurken kadayıfını hazırlayabiliriz. Kadayıfı mümkün olduğunca ince ince doğrayın. Bu aşamayı mutfak makasıyla yapmak çok daha kolay oluyor. Toz şeker ve margarini ekleyip büyük bir tavaya alalım. Altın sarısı bir renk alıncaya kadar karıştırarak kavuralım. Pişmesine yakın daha çabuk kızardığı için kadayıfı yakmamaya dikkat edelim. Kadayıfı ocaktan almadan 2 dakika önce ceviz kırıklarını ekleyip biraz daha karıştıralım. Yağlı kağıt veya streç film serilmiş tepsimize önce kadayıfın yarısını döküyoruz. Arasına muhallebiyi döküp yayıyoruz. En üstüne de kalan kadayıfı döküp üzerini düzleştiriyoruz. Bu aşamada kaşığın tersi ile hafif hafif bastırmak işe yarıyor. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder