2 Mart 2013 Cumartesi

Torpil Pasta

Torpil Pasta

Kendimize bir torpil geçelim, dedim ve bu pastayı yaptım:) Eminim sizde sevdiklerinize birer torpil geçmek isteyeceksiniz.

Malzeme Listesi:
  • Dondurma külahı
  • Milföy hamuru
Kreması İçin;
  • 4 su bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta
  • 2 çorba kaşığı kaşığı nişasta
  • 2 çorba kaşığı kaşığı tepeleme un
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
Üzeri İçin;
  • İri parçalanmış fındık
Yapılışına gelince; önce külahlarımızı yağlı kağıt ile saralım ve kağıdın açılmaması için uçlarını külahın içine doğru kıvıralım. Bu aşamada biraz zorlandım, ilk defa yaptığımdan olsa gerek.
Bu arada dışarıda bekleyip, yumuşayan milföyleri çok az un serperek merdane ile açalım. Size ufak bir ipucu vereyim: Merdaneniz yoksa tıpkı benim gibiJ bitmiş streç film veya alüminyum folyo rulosunu da kullanabilirsiniz ve böylece işiniz bittiğinde yıkamaya gerek kalmadan atabilirsiniz. J
Açtığınız milföyleri 5’e bölerek uzun şeritler elde edelim. Bu şeritleri külahımıza dipten başlayarak ve üst üste uçları birbirine binecek şekilde saralım. Bu aşamada biraz zorlandım doğrusu. Sonunda başardım.
Hazırladığımız külahları yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim ve önceden 2000C’de ısıtılan fırınımızda pembeleşinceye kadar pişirelim.
Kremayı hazırlamaya gelince; tenceremize tereyağı ve vanilya hariç malzemelerimizi katıp çırpalım. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim. Üzeri göz göz olmaya başlayınca altını kısıp, tereyağını ekleyip bir dakika daha ocakta pişirelim. Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı da ekleyip arada sırada karıştırarak soğutalım.
Milföyleri fırından aldıktan sonra soğuması için bekleyelim. Soğumasına yakın dondurma külahlarından ayıralım. İyice soğuduktan sonra soğuk kremayı tatlı kaşığı veya krema torbası yardımıyla külahların içine dolduralım. Üzerlerine kırık fındık serperek buzdolabına kaldıralım. Servis esnasında tabağa yerleştirdikten sonra üzerlerine bolca pudra şekeri serpelim. Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. görüntü süper kim bilir tadı nasıldır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, ilk yorumumu okumak gerçekten müthiş bir şeymiş. Emin olun tadı da çok güzel...

      Sil