25 Haziran 2014 Çarşamba

Islak Kurabiyeler

Uzun bir ayrılıktan sonra tekrar blogumdayım. Aslında çok şeyler biriktirdim yazmak için demek isterdim ama, hamileliğimin ilk 5 ayı çok zorlu geçti. Bulantılar, kusmalar, uyuklamalar, halsizlik, hastaneler, vs. vs. Ve işte sonunda burada olmak çok güzel. Daha az önce yaptığım basit ve enfes bir lezzeti sizinle paylaşmak istiyorum. Tabi tarifi Cahide Jibek'in sayfasından aldım. Tarifleri harika. Bir de limonatayı deneyin. Müthiş.
Malzemeler:
Hamuru için:
200 gr. margarin
2 çay bardağı toz şeker
2 yumurta
2 yemek kaşığı kakao
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
Haşhaş tohumu
Şerbeti için:
1 buçuk su bardağı şeker
1 buçuk su bardağı su
çok az limon damlası
 Yapılışı:
Öncelikle oda ısısındaki margarinle toz şekeri iyice yoğuruyoruz. Ardından yumurtaları ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz. Sırasıyla kakao, un ve kabartma tozunu da ekleyip ele yapışmayan, yoğurma kabından tamamen sıyrılan bir elde ediyoruz. Hamurdan küçük bezeler koparıp yuvarlayıp haşhaşa bulandırıyoruz. Yağlı bir hamur olduğundan tepsiyi yağlanmadan kullanıyoruz. 190 derece fırında kurabiyeler çatlayıncaya kadar pişiriyoruz.
  Şerbet için gereken malzemeleri tencereye koyup yaklaşık 10-15 dakika kaynatıp, ılıması için bir köşeye alıyoruz. Fırından çıkan kurabiyeler 5-10 dakika bekledikten sonra 3'er 4'er adet şerbete atıp çıkarıyoruz. Servis tabağımıza alıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder