11 Haziran 2013 Salı

Bayram Pastası :)


Bugün; varlığıyla hayatıma anlam katan, onsuz olamayacağım, beni tamamlayan, beni güldüren bazen de kızdıran :) bana dünyanın en tatlı varlığını; oğlumu veren canım eşimin doğumgünü. İyi ki doğmuşsun ve iyi ki varsın ve iyi ki bizimlesin. Seni çok seviyorum.
 
Sabah mailime bir tarif geldi ve akşama denemeliyim mutlaka dedim. Ancak uygulama aşamasında aslına sadık kalmayarak birçok ekleme ve çıkarımlarda bulundum. Veee işte sonuç:)
Malzeme Listesi:
2 paket kremşanti
1 buçuk su bardağı soğuk süt
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı nescafe granül
1 buçuk paket kakaolu petibör bisküvi
doğranmış çikolata
yarım su bardağından biraz fazla kuru üzüm
yarım su bardağı doğranmış kuru kayısı
istenilen miktarda kırılmış fındık
Bir kase dolusu doğranmış çilek
Yapılışı:
Öncelikle 2 paket kremşanti süt, pudra şeri ve nescafe ile hazırlanıp bir müddet dolapta bekletilir. Bu arada bisküviler derin bir kapta irili ufaklı parçalanır. İçine diğer malzemeler katılır. Daha sonra kremanın içine hazırlanan karışım katılır ve bir kaşık yardımıyla iyice karıştırılır. Konulacak kap önce streç film ile kaplanır ve karışım dökülüp kaşığın tersiyle bastırılarak boşluk kalmaması sağlanır. Son olarak en az 3-4 saat buzlukta bekletilir. Afiyet olsun. Ben beğendim ve ikram ettiklerim de beğendiler, umarım siz de beğenirsiniz.
 

2 yorum:

  1. ELLERİNİZE SAĞLIK ÇOK HOŞ BİR BLOG OLMUŞ NE GÜZEL YAZILAR ETKİNLİKLER ÖYLE.BLOGUMA BIRAKTIĞINIZ YORUM İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM SEVEREK TAKİP EDECEĞİM SİZİ.SİZİDE TAKİP LİSTEMDE GÖRMEK MUTLU EDER BENİ

    YanıtlaSil
  2. Sabah sabah ne güzel böyle bir mesajı okumak, güne sayende bomba gibi başlayacağım. Ve kesinlikle sizi takip ediyorum, etkinlikleriniz harika. Son yaptığınız domino taşları müthiş. Teşekkürler.

    YanıtlaSil