24 Mayıs 2013 Cuma

Çilekli Cheesecake

Tatile az kaldı ve ben hâlâ fazlalıklarımı atma düşüncesini pratiğe geçiremedim. Şunu da deneyim, bunu da yiyim, şu günden sonra...... Bilirsiniz işte:) İşte bu aralar denediğim ve yapmaktan hoşlandığım bir lezzet. Yemekbahane'ye teşekkür ederim bu lezzeti bize sunduğu için. Tarifte ufak tefek değişiklikler var, daha iyisi için mi derseniz kesinlikle hayır. Markette kremayı kremşanti diye hatırlayınca, tekrar krema almaya üşendim doğrusu. Ama yaptığım cheesecake'i herkes beğendi. :)
Malzeme Listesi:
1,5 paket Eti Burçak bisküvi
50 gr margarin veya tereyağ
 2 paket labne peynir
5 yemek kaşığı pudra şekeri
Yarım paket Dr. Oetker Cheesecake Yap
1 paket kremşanti
250 mL süt
Yapılışı:
Bisküvileri rondodan çekip, un haline getiriyoruz. Margarini ilave edip çekmeye devam ediyoruz. Sert bir hamur olacak. Kalıbın altına yağlı kağıt serip üzerine bisküvi hamurunu elimizle bastırarak yayıyoruz. Bu arada kesinlikle çapı küçük bir kap kullanın ki, aradaki peynirli krema yüksek görünsün.
Bir kapta labne peyniri ve pudra şekerini çırpıyoruz. Ayrı bir kapta Cheescake Yap'ı süt ile çırpıyoruz. İçine kremşantiyi toz olarak ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
Daha sonra iki kaptaki karışımları birleştirip, karıştırıyoruz. İçine istenilen miktarda çilek doğrayıp, ortaya müthiş bir krema çıkarıyoruz.
Hazırlanan kremayı bisküvili tabanın üzerine döküyoruz. Ve buzluğa 3-4 saatliğine kaldırıyoruz. Ardından buzdolabının altına koyuyoruz.
Servis öncesi de üzerini çileklerle süsleyip, isterseniz çilekli sosla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Bu da son hali :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder