27 Ekim 2013 Pazar

Haşhaşlı Mini Kruasan

Mutlaka denemek isteyeceğiniz bir tarif daha. Öyle hafif ki, tadı da enfes. Cafe Portakal'ın tarifleri bir harika.

Malzeme Listesi:
  • 2 adet yufka
  • 3 yemek kaşığı haşhaş ezmesi,
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • İstenilen miktarda ceviz içi

Yapılışı:
Önce sıvıyağ ile haşhaş ezmesini inceltiniz. Sonra 1. yufkayı serip üzerine iç harcını elimizle sürüp, ceviz serpiştiriyoruz. 2. yufkayı üzerine serip işlemi tekrarlıyoruz. Ardından yufkayı 12 veya 16 parçaya bölüyoruz. Tıpkı sigara böreği gibi sarıp fırına veriyoruz. Fırından alır almaz üzerine bolca pudra şekeri serpiyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder