27 Mayıs 2013 Pazartesi

Komşularımla Çay Saatim:) Bayatlamayan Kurabiye, İrmikli Top Tatlı ve Peynirli Hamur Kızartması

  
Dün açık havada çay içelim dedim ve bir kurabiye ile başladım sonu gelmedi... Ardından ne zamandır denemek istediğim irmikli top tatlıyı ve değişikliklerden hoşlanmayan ufaklıklar için de hamur kızartmasınını yaptım. Artık kapı önü oturmalar başladı, ama dikkat etmek lazım. Kilolar da bu hoş sohbetlerin yanında geliyor maalesef.
Bayatlamayan Kurabiye için malzemeler:
  • 2 adet yumurta (birinin akını ayır)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • yarım paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • kabartma tozu
  • vanilya
  • un
  • iri kıyılmış ceviz

Yapılışı: Tüm malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz. Hamur kaba yapışmayan bir kıvam alıncaya dek azar azar unu ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz. Sonunda küçük parçalar koparıp, yuvarlıyoruz. Önce yumurta akına sonra cevize bandırıyoruz. Üzeleri kızarmaya başlayacağı sırada alıyoruz.

 Hamur Kızartması için malzemeler:
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 kabartma tozu
  • 1-2 fiske karbonat
  • 1 yumurta
  • 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • yeteri kadar un
Tüm malzemelerle kulak memesi kıvamından biraz sert bir hamur hazırlanıp açılır. İstenilen şekilde kesilip harç konularak kapatılır ve kızğın yağda kızartılır. Ben 2 adet yufka açıp birinci yufkanın üzerine aralıklı olarak peynir koydum ve üstüne ikinci hamuru kapattım ve çay bardağının ağzı ile kestim, çatalla kenarlarının açılmaması için bastırdım.


Ve son tarifimiz; İrmikli Top Tatlı
Malzeme Listesi:
  • 3 su bardağı süt
  • 7 yemek kaşığı irmik
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 1 vanilya
  • kremşanti
  • hindistan cevizi

Yapılışı: Muhallebiyi süt, şeker ve irmikle ocakta karıştırmayı kesmeden pişiriyoruz. Göz göz olunca bir süre daha devam edip ocaktan alıyoruz. Soğuması için bekliyoruz. Sonra vanilya ve kremşantiyi ekleyip çırpıyoruz. Elimizi ıslatıp küçük parçalar alıyoruz ve yuvarlayıp hindistan cevizine bulayoruz.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder