19 Şubat 2013 Salı

Yöresel Bir Lezzet: Yoğurt Köftesi

İşte size yepyeni, değişik bir tarif: Bolu yöresine ait yoğurt köftesi. Daha önceleri elimle şekil veriyordum ve bu oldukça zordu. Dün aklıma krema torbası geldi ve sonuç mükemmel oldu. Ellerim daha özgür...:)



Malzeme Listesi:

  • 5-6 kaşık dolusu süzme yoğurt (kaymaklı yoğurt da olabilir ama o zaman un miktarını 1-2 kaşık artırmak gerekiyor.)
  • 4-5 kaşık un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet yumurta
  • tuz
  • nane
  • pul biber

Yapılışı:
Tüm malzemeyi karıştırma kabında elimizle karıştırıyoruz.(Eldiven giymekte fayda var.) Eski usule göre elimizi ıslatıp yuvarlak yassı köfte şeklini veriyoruz. Bu aşama çok uğraştırıcı. Ama benim yaptığım gibi sıkma torbasına koyup kızgın yağa direkt lokma sıkar gibi sıkıp kızartabilirsiniz. Altın sarısı renk alınca servis tabağına alıp sıcak sıcak servis yapınız; afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder