22 Haziran 2013 Cumartesi

Oğlumla Mutfaktayım

Evde o kadar çok yoğurt vardı ki, bir kısmını lor yaptık annemle, bir kısmını da hamur işlerinde kullandık. İşte mayalı bir hamur hazırlamıştım nasıl olsa kullanılır diye. Akşama oğlum pizza isteyince "Hadi birlikte yapalım" dedim ve işte o andan görüntüler.
 -"Anne bu sucuğu yiyebilir miyim?" :)))

Tembelliğin Sonu: Lor Peyniri

 
 Son günlerde o kadar tembelleştim ki; aldığım sütü sonra kaynatırım diye dolaba attım ve kendimi dışarı attım :) Tabi 2 gün sonra sütü ocağa koyduğumda sütün kesilmiş olduğunu gördüm ve kaynatıp, tülbentten süzdüm. İşte sonuç: Sirke veya limonla kesilmediği için tadı mükemmel bir lor peyniri.

11 Haziran 2013 Salı

Bayram Pastası :)


Bugün; varlığıyla hayatıma anlam katan, onsuz olamayacağım, beni tamamlayan, beni güldüren bazen de kızdıran :) bana dünyanın en tatlı varlığını; oğlumu veren canım eşimin doğumgünü. İyi ki doğmuşsun ve iyi ki varsın ve iyi ki bizimlesin. Seni çok seviyorum.
 
Sabah mailime bir tarif geldi ve akşama denemeliyim mutlaka dedim. Ancak uygulama aşamasında aslına sadık kalmayarak birçok ekleme ve çıkarımlarda bulundum. Veee işte sonuç:)
Malzeme Listesi:
2 paket kremşanti
1 buçuk su bardağı soğuk süt
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı nescafe granül
1 buçuk paket kakaolu petibör bisküvi
doğranmış çikolata
yarım su bardağından biraz fazla kuru üzüm
yarım su bardağı doğranmış kuru kayısı
istenilen miktarda kırılmış fındık
Bir kase dolusu doğranmış çilek
Yapılışı:
Öncelikle 2 paket kremşanti süt, pudra şeri ve nescafe ile hazırlanıp bir müddet dolapta bekletilir. Bu arada bisküviler derin bir kapta irili ufaklı parçalanır. İçine diğer malzemeler katılır. Daha sonra kremanın içine hazırlanan karışım katılır ve bir kaşık yardımıyla iyice karıştırılır. Konulacak kap önce streç film ile kaplanır ve karışım dökülüp kaşığın tersiyle bastırılarak boşluk kalmaması sağlanır. Son olarak en az 3-4 saat buzlukta bekletilir. Afiyet olsun. Ben beğendim ve ikram ettiklerim de beğendiler, umarım siz de beğenirsiniz.
 

8 Haziran 2013 Cumartesi

Yılsonu Pikniğimiz(Özkent Akbilek Ortaokulu-4/D)

Az bir katılımla yılsonu pikniğimizi dün Yakacık Mesire Alanı'nda yaptık. O kadar doluydu ki. Oturacak yer bulmakta zorluk çektik ama sonunda bir değil üç masa birden bulduk. Doğrusu çok şanslıydık. Oyunlar oynadık, yemekler yedik, sohbetler ettik. Sonunda kazasız belasız çok şükür bu pikniği de tamamladık.
Emine Hanım; bir zamanlar mesire alanının olduğu yerlerin domates tarlaları ile dolu olduğunu; bulunduğumuz yerdeki bazı ağaçların da büyükbabası tarafından dikildiğini söyledi. Şimdi de torunları ve torunlarının arkadaşları o ağaçlarda oynamaktan büyük zevk aldılar.














Babaannem

Tam bir hafta oldu nenemi kaybedeli. Tam bir hafta oldu, nenemsiz günlerim. Hala şaka gibi geliyor, sanki telefonu açtığımda bana cevap verecek gibi. İşte insanoğlu; bir varsın bir yoksun. Bir kaç nesil sonra ise sanki hiç yaşamamışsın gibi olacak. Ne garip. Rabbim; dua kapısı açık olanlardan eyle bizleri. (amin)